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The Chef‘s Palette – Because food is an experience , New York/ Vereinigte Staaten

Architektur Wettbewerbs-Ergebnis

wa-ID
wa-2027617
Tag der Veröffentlichung
14.10.2019
Aktualisiert am
22.06.2020
Verfahrensart
Offener Wettbewerb
Zulassungsbereich
Andere
Teilnehmer
Keine Teilnahmebeschränkung
Auslober
Bewerbungsschluss
24.02.2020
Abgabetermin
25.02.2020
Preisgerichtssitzung
31.05.2020
Bekanntgabe
08.06.2020

Gewinner

Marie-Helene · Ngan Fhan · Gulmeena Barlas,
Projekt: Food Street
  • Gewinner: Marie-Helene · Ngan Fhan · Gulmeena Barlas,
  • Gewinner: Marie-Helene · Ngan Fhan · Gulmeena Barlas,
  • Gewinner: Marie-Helene · Ngan Fhan · Gulmeena Barlas,
  • Gewinner: Marie-Helene · Ngan Fhan · Gulmeena Barlas,

People’s Choice

정현 이 · 가은 이 · 현찬 배,
Projekt: Palette
  • People’s Choice: 정현 이 · 가은 이 · 현찬 배,
  • People’s Choice: 정현 이 · 가은 이 · 현찬 배,
  • People’s Choice: 정현 이 · 가은 이 · 현찬 배,
  • People’s Choice: 정현 이 · 가은 이 · 현찬 배,
Verfahrensart
Offener Ideenwettbewerb

Wettbewerbsaufgabe
Mit der Globalisierung hat sich die Art und Weise, wie uns Lebensmittel zur Verfügung gestellt werden, enorm verändert. Von den feinen Speisen der Welt zu den QSRs der Welt, die Nahrung hat sich in großem Umfang entwickelt. Die Feinschmecker verfeinern weiterhin ihre Küche, und die QSRs sind kommerzieller geworden. Darüber hinaus erfreuen sich Speisewagen und Lieferdienste täglich größerer Beliebtheit. Es handelt sich um eine ressourcenintensive Industrie, und all diese Möglichkeiten haben die Interaktion zwischen dem Koch und dem Verbraucher revolutioniert.

Abgesehen davon gibt es auch kleine Lebensmittelbetriebe, die nicht kommerziell sind. Dennoch sind diese Lokale nach wie vor das Herz und die Seele, wenn es darum geht, gute lokale Küche oder eine Spezialität zu servieren. Aufgrund fehlender Ressourcen konnten solche Restaurants jedoch nicht expandieren.

Kann die Architektur als Instrument genutzt werden, um diesen kleinen, hausgemachten Lokalen neue Möglichkeiten zur Expansion zu geben?

Schlagen Sie eine Intervention vor - die Chefs Palette, die die beste einheimische Küche/Gerichte der Lieblingsköche der Bevölkerung in den USA und anderswo anbietet. Nur die Besten haben die Chance, hier zu servieren, und dies würde sich von Zeit zu Zeit ändern, um den Besuchern eine Abwechslung zu bieten.

Die Struktur und das Interieur würden konstant bleiben. Das Design sollte sich jedoch darauf konzentrieren, ein abwechslungsreiches Ambiente zu bieten, so dass es nicht nur um den Verzehr von Speisen geht, sondern um ein kulinarisches Erlebnis.

Competition assignment
With globalisation, the way food is made available to us has transformed enormously. Fine dines of the world to QSRs of the world, food has evolved extensively. Fine dines continue to refine their cuisine and QSRs have become more commercial. Additionally, food trucks and delivery services are gaining more popularity every day. It is a resource-intensive industry and all these ways have revolutionized the interaction between the chef and the consumer.

Apart from these, there also exist small food joints that are not commercial. Yet, these eateries continue to remain the heart and soul for serving good quality local cuisine or some specialty. However, such eateries could not expand due to lack of sufficient resources.

Can architecture be used as a tool to give new opportunities to these small home-grown joints to expand?

Propose an intervention - The Chefs Palette that offers the best local cuisine/ dishes by the people’s favorite chefs across the USA and elsewhere. Only the best get a chance to serve here and this would change periodically to offer a variety to the visitors.

The structure and interior would remain constant. However, the design should focus on offering varied ambiances such that it’s not just about food consumption but a food experience.

Preisgericht / Jury
Lisa Sauve, Principal, Synecdoche Design, United States
Mike Mora, Principal & Founder, Heliotrope Architects, United States
Alireza Razavi, Director, studio razavi architecture, France
Andrea Langhi, Architect, ANDREA LANGHI DESIGN, Italy
The Chef‘s Palette – Because food is an experience

Organizers
UNI, UNIEGIS NETWORK Private Limited, New Delhi
competitions.uni.xyz

Overview
With globalisation, the way food is made available to us has transformed enormously. Fine dines of the world to QSRs of the world, food has evolved extensively. Fine dines continue to refine their cuisine and QSRs have become more commercial. Additionally, food trucks and delivery services are gaining more popularity every day. It is a resource-intensive industry and all these ways have revolutionized the interaction between the chef and the consumer.

Apart from these, there also exist small food joints that are not commercial. Yet, these eateries continue to remain the heart and soul for serving good quality local cuisine or some specialty. However, such eateries could not expand due to lack of sufficient resources.

Can architecture be used as a tool to give new opportunities to these small home-grown joints to expand?

Challenge
Propose an intervention - The Chefs Palette that offers the best local cuisine/ dishes by the people’s favorite chefs across the USA and elsewhere. Only the best get a chance to serve here and this would change periodically to offer a variety to the visitors.

The structure and interior would remain constant. However, the design should focus on offering varied ambiances such that it’s not just about food consumption but a food experience.

Competition type
Open ideas competition

Admission area
International

Eligibility
Minimum eligible age for participation is 18 years.
There is no restriction to the degree or design disciplines to participate in the challenge.
Participation in the competition can happen in a team as well as an individual.
Maximum numbers of participants in a team are 4.
The challenge is open worldwide for anyone to participate.

Schedule
Registration ends: February 10, 2020
Submission ends: February 20, 2020
Shortlist entries announced: March 01, 2020
Jury evaluation: March 01 – 22, 2020
Public voting ends: March 22, 2020
Results announcement: April 01, 2020

More information and documents at
competitions.uni.xyz/the-chefs-palette

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