Architektur von morgen schon heute entdecken Architektur von morgen schon heute entdecken
X

NEU: Bitte beachten Sie, dass Sie sich ab sofort mit E-Mail und Passwort einloggen.

Passwort erneuern
Neu registrieren

  • Maske
  • Maske
  • Maske
  • Maske
  • Maske
  • 1. Preis: schmidt/hammer/lassen architects, Aarhus C
  • 1. Preis: schmidt/hammer/lassen architects, Aarhus C
  • 1. Preis: schmidt/hammer/lassen architects, Aarhus C
  • 1. Preis: schmidt/hammer/lassen architects, Aarhus C
  • 1. Preis: schmidt/hammer/lassen architects, Aarhus C

New educational facility at the University of Applied Sciences , Utrecht/ Niederlande

Architektur Wettbewerbs-Ergebnis

wa-ID
wa-2019770
Tag der Veröffentlichung
14.04.2016
Aktualisiert am
14.04.2016
Verfahrensart
Sonstiger Wettbewerb
Preisgerichtssitzung
15.03.2016

1. Preis

Schmidt Hammer Lassen Architects, Aarhus
Structural Engineer: IMd
Mechanical & Electrical Engineer: Deerns · W4Y
Acoustics and Fire Safety: Peutz
Sustainability: W4Y
  • 1. Preis: schmidt/hammer/lassen architects, Aarhus C
  • 1. Preis: schmidt/hammer/lassen architects, Aarhus C
  • 1. Preis: schmidt/hammer/lassen architects, Aarhus C
  • 1. Preis: schmidt/hammer/lassen architects, Aarhus C
  • 1. Preis: schmidt/hammer/lassen architects, Aarhus C
  • 1. Preis: schmidt/hammer/lassen architects, Aarhus C
Verfahrensart
Internationaler Wettbewerb

Auslober 
University of Applied Sciences Utrecht
 
Auftragnehmer
Besix & Strukton

Wettbewerbsaufgabe
Design the new 22,310 m2 educational facility for the University of Applied Sciences Utrecht in the Netherlands. The new building will house seven institutes as well as university facilities. It will be located on the campus amongst world-known architectural building designs by OMA, UN Studio, Wiel Arets and Mecanoo. The new educational facility completes the existing ‘Kasbah’ master plan and will provide space for over 6,500 students, staff and visitors. It forms a strong and clear mark on the site, where it will activate and support the dynamic life on the campus.
The new educational facility will offer two large 200+ seat auditoriums, two smaller auditoriums, TV / radio studios, a knowledge centre, classrooms, café, food shops and parking for more than 1,200 bicycles.
The project will create a new inner courtyard facing the neighboring student housing block from where the volume steps up towards the east façade allowing it to connect with the existing buildings. This creates a building that is activated from all sides.

Weitere Ergebnisse zum Thema

Jetzt Abonnent werden um alle Bilder zu sehen

jetzt abonnieren

Schon wa Abonnent?
Bitte einloggen