Anmelden

Bitte melden Sie sich mit Ihrem Benutzernamen und Passwort an.

Benutzername:    
Passwort:

   Angemeldet bleiben



Passwort vergessen?
Neukunde? Jetzt registrieren!

wettbewerbe aktuell bei facebook

Spracheinstellung:    

Anzeige

12/2016 - Velkomstcenter Nationalpark Mols Bjerge/Besucherzentrum Nationalpark Mols Bjerge
Rønde, Dänemark

Auslober 

Nationalpark Mols Bjerge

 

Koordination

Arkitektfirmaet Flemming Deichmann, Solrød Strand, Dänemark

 

Wettbewerbsart

Projektkonkurrence

 

Wettbewerbsaufgabe 

Projektkonkurrence om udformning og indretning af et velkomstcenter for Nationalparken Mols Bjerge. Velkomstcentret skal placeres i området ved Kalø Slotsruin syd for Rønde i Syddjurs Kommune. Velkomstcentret vil, på grund af sin placering og sin funktion, udgøre en indgangsportal til nationalparken og derigennem tiltrække gæster fra ind- og udland. Det er bestyrelsens vision at skabe et miljørigtigt byggeri, som ydmygt indpasses i det unikke område og med et udtryk, som understøtter Nationalpark Mols Bjerges værdier. Det nye velkomstcenter skal fremstå som et levende og unikt informations- og oplevelseshus, der med et historisk vingesus giver gæsten de bedste muligheder for at tilegne sig viden om nationalparkens natur og kulturmæssige kvaliteter og friluftsmæssige muligheder. Velkomstcentret skal også formidle Kalø's helt særlige kulturhistorie samt understøtte og udvikle de mange forskellige aktiviteter, som i dag finder sted i området omkring Kalø Slotsruin. Det ligger bestyrelsen meget på sinde, at mennesket kommer i centrum med udformningen og anvendelsen af velkomstcentret. Netop ved at den enkelte får optimal glæde og tilfredsstillet sin nysgerrighed ved et besøg i velkomstcentret, vil det absolut vigtigste succeskriterium være indfriet.

Velkomstcenteret er programsat til 750 m2 brutto. Konkurrenceprogrammet indeholder en uddybende beskrivelse af indhold og funktion samt fotos med mere der belyser konteksten.

 

Preisgerichtssitzung

Dezember 2016

 

 

Link zur Ausschreibung

Preisträger
Gewinner
Arkitema Architects, Aarhus