Anmelden

Bitte melden Sie sich mit Ihrem Benutzernamen und Passwort an.

Benutzername:    
Passwort:

   Angemeldet bleiben



Passwort vergessen?
Neukunde? Jetzt registrieren!

wettbewerbe aktuell bei facebook

Spracheinstellung:    

Anzeige

November 2016 - The Melkfabriek
Arnhem, Niederlande

Auslober 

BPD Ontwikkeling

 

Wettbewerbsaufgabe

Urban plan with approximately 280 apartments and dwellings, workspaces, amenities and parking.

Located on a prominent site in Arnhem on the Rhine river beside the John Frost Bridge, the Coberco site borders the inner city. The site exudes the rich heritage on the site of the former dairy plant Coberco. In the new plans, we showcase the existing structure of the site, the factory buildings and of course the location on the sunny side of the Rhine. The site will have a new name: De Melkfabriek (The Milk Factory). The city finally receives what it’s been waiting for all these years: De Melkfabriek returns this part of the city to the people of Arnhem. 

This part of the city will be developed in an organic approach according to Studioninedots’ Circular Cityplot concept that utilises an adaptive combination of functions, typologies and initiatives, and seeks meaningful interaction between residents and visitors. Energy will derive from renewal sources, mobility is shared and green space is integral. 

Old buildings will be repurposed, new buildings added; small and large, affordable and luxurious will be combined. Three plots have been designated for housing, for apartments and lofts as well as ground floor dwellings; these will be interwoven with public squares with hospitality venues and workspaces. The site identifies greatly with the old factory hall, which will soon offer space for crafts, exhibitions and creative events. For example the former bottling warehouse could be converted into a market hall for local artisans, the machine room accommodates hospitality functions and the boiler room becomes a brewery. Local partners have been engaged since the planning phase and already play an active role.  The complex will be car-free, and cycle paths and pedestrian routes will connect to the surrounding neighbourhoods. Added to the Rhine side of the complex will be a continuous boulevard shaped by the height differences of the river landscape. 

The redevelopment of the company’s Coberco factory site. Our vision opens up the current disused industrial site on the Rhine river with and for the people of Arnhem through creating a distinctly sustainable and lively urban environment.  

 

Preisgerichtssitzung 

November 2016

 

 

Preisträger
Competition winner
Studioninedots
Design team: Albert Herder · Vincent van der Klei
Arie van der Neut · Metin van Zijl
Project team: Karlijn de Jong · Wouter Hermanns
Team: Studiospacious,
BOEi,
DELVA Landscape Architects
Local partners: DTO, Willemsen Makelaars and more